*

LYMF TAPING

 
 

 

 

 

 

 

 

Sportmassage

Hoofdpijn massage

Ontspanningsmassage

Medical tapen

Lymf Taping

Tarieven

E-mail

Veel gestelde vragen

Links

 

 

Home

Wie zijn wij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lymfe is een helder vocht dat circuleert in en rondom de weefsels van het lichaam. Via lymfevaten en lymfeknopen worden  afvalstoffen uit de weefsels weggevoerd. Lymfoedeem, oftewel een vochtophoping, ontstaat wanneer de transportcapaciteit voor de afvoer van de lymfe niet toereikend is, dus als er sprake is van een mechanische beperking.

Lymf Taping is uitermate geschikt is om lymfedrainage te stimuleren. Het wordt aangebracht op het afvoergebied van het desbetreffende oedeem. De speciale tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid, kan meerdere dagen gedragen worden, ventileert zeer goed en is waterbestendig. Huidirritaties komen zelden voor.

Door de medical tape wordt de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd. De tape wordt aangelegd volgens de anatomie van de lymfebanen en heeft een liftende werking op de huid. Hierdoor worden het lumen van de lymfangionen geopend. Zo ontstaat een vermindering van druk op de bloedvaten en wordt de tape een geleider voor bindweefselvocht.

Deze taping methode kan zeer effectief zijn bij post-traumatische oedemen, zoals enkeldistorsies, hydrops, lokale overbelastingen etc. en post-operatieve oedemen. Het lymfesysteem werkt dus goed, maar is tijdelijk en lokaal overbelast en dient ondersteund te worden.

Bron en foto's: Medical Taping Concept www.fysiotape.nl

Contra-indicaties:

Omdat bij Lymf Taping de circulatie aangezet wordt, kan er mogelijkerwijs een bloedprop losschieten. Dus bij oedeem op basis van hartklachten of nierklachten, de aanwezigheid van carcinomen of metastasen en in het geval van trombose, dient u eerst te overleggen met uw arts en/of specialist.

Een secundair of primair lymfe oedeem kunnen wij helaas niet behandelen.

Het betreft dan een oedeem als gevolg van een ziektebeeld, zoals hartklachten, kanker, nierklachten etc., of een aangeboren afwijking van het lymfesysteem. In al deze gevallen dient u contact op te nemen met uw arts en/of specialist.

Bij twijfel of verdere vragen kunt u ons natuurlijk gerust altijd even bellen op 055-3012981 of raadpleeg uw arts of specialist.

 

Privacyverklaring

 

(SPORT)MASSAGE